Taal van de bloemen

De bloem of de kleur waartoe jij je aangetrokken voelt zegt welke chakra aandacht nodig heeft.
Hier kom je achter door te gaan wandelen in de natuur of door je huis en je wordt steeds tot dezelfde kleur aangetrokken. De kleur staat symbool voor een bepaalde chakra. Je onderbewustzijn wil iets duidelijk maken.

Bijvoorbeeld: Je loopt langs een weiland vol met gele paardenbloemen, maar toch voel jij je steeds aangetrokken tot die ene klaproos die tussen de stoeptegels groeit. Het kan zijn dat je op dat moment ook in een situatie zit dat het onrustig is op werkgebied of dat je bang bent dat jouw partner je gaat verlaten.
Daarop antwoord klaproos (rood):

Klaproos (rood) spreekt je toe:“Goed dat je er bent! Zorg goed voor jezelf. Laat angst los en heb vertrouwen dat alles goed komt!”

Calendula (oranje): “Voel wat goed voor je is en je hebt het recht om iets te willen, voel je daar niet schuldig over…en dans!”

Paardenbloem (geel) is je cheerleader en juicht je toe: ”Doe het! Neem je ruimte in en straal zonder schaamte!”

Klavertje vier (groen) heeft als boodschap: ”Wees lief voor jezelf en durf om hulp te vragen als je het even niet meer weet. Vergeef jezelf en anderen en durf liefde te geven en te ontvangen.”

Korenbloem (blauw) zingt je toe: ”Geen leugens meer, luister naar je innerlijke stem en leef en spreek naar waarheid!”

Hondsdraf (paars) vertelt je: ”Trap niet in de illusies, maar luister naar je intuïtie en innerlijke wijsheid.”

Het inzicht wat Fluitenkruid (wit) je geeft is: ”Pas als je volledige verantwoordelijkheid neemt voor je leven en deze accepteert zoals die is, kom je in je kracht te staan.”